Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 25 maart 2017 22:34

WKE moeizaam naar 3-0

Onder het toeziend oog van de nieuwe trainer van Gasselternijveen komend seizoen Geert Katoen speelde WKE tegen de nummer 10 van de ranglijst Gasselternijveen.  WKE begon nog gretig aan de wedstrijd, maar al gauw bleek dat Gasselternijveen niet van plan was zich zo maar naar de slachtbank te laten leiden. In plaats van de bal snel rond te laten gaan probeerde WKE steeds weer een mannetje te passeren en dat liet Gasselternijveen niet toe.

WKE creëerde nauwelijks kansen , ergo het was Gasselternijveen die voor rust nog de beste kans kreeg. Nadat doelman Wim Kok al was  gepasseerd, lukte het de aanvaller van Gasselternijveen niet de bal in de goal te tikken. Het zijnet was het eindstation. Ruststand 0-0 en dat was, ondanks dat WKE 80% procent in balbezit was, niet onverdiend voor Gasselternijveen.

In de tweede helft moest het dan maar gebeuren en dat gebeurde ook. In de 53ste minuut was het Bertus Wolters die half glijdend doelman Rolf Bies op het verkeerde been zette 1-0. Een zekere opluchting maakte zich meester van de Oranjehemden. Daarna was het wachten op de volgende treffer, echter die bleef akelig lang uit. Het publiek moest wachten tot de 81ste minuut  toen Ferdy Poelman uit een corner van  Ronald Oosting met het hoofd de 2-0 maakte. In de 86ste minuut een kopie van de 2-0. Weer een corner van Ronald Oosting en weer Ferdy Poelman die de 3-0 binnen kopte. Dit was tevens de eindstand. Al met al een moeizame overwinning.

25 maart 2017

3 - 0
Bertus Wolters ("53)
1-0
Ferdy Poelman ("81)
2-0
Ferdy Poelman ("86)
3-0
Overige wedstrijden
1 - 3
1 - 3
0 - 4
3 - 0
6 - 1
1 - 1
Bekijk: programma, uitslagen en stand