Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 7 oktober 2018 19:43

WKE na 2-0 voor, alsnog met 4-2 onderuit

Vanaf het begin was EMMS de betere ploeg. Met verzorgd voetbal waarbij duidelijk een bepaalde spelopvatting was te constateren zette men WKE onder druk. Dit in tegenstelling tot WKE, waar je het gevoel had dat de spelers zelf ook niet precies wisten hoe men moest spelen. Het was een onsamenhangend geheel.

Dat WKE in de rust met 2-0 leidde, was dan ook niet het resultaat van een teamprestatie of goed voetbal, maar het gevolg van 2 individuele acties van Henk Bakker en Harold Wolters. Eerst was daar Henk Bakker die vanaf de inkerkant naar zijn rechterbeen kapte en in de uiterste hoek binnen schoot. In de 43ste minuut een kopie van de eerste goal, alleen nu met Harold Wolters in de hoofdrol. Ook hij kwam in balbezit aan de linkerkant en kapte ook naar zijn rechterbeen en krulde eveneens de bal in de verste hoek. Een lesje in effectiviteit.  Ruststand  0-2 voor WKE.

In de 2e helft ging het al snel  de verkeerde kant op, want in de 48ste minuut was het Glenn ter Wielen die 2-1 voor EMMS binnen schoot en was het weer een wedstrijd. In de 54ste minuut een goede kans voor Maurice Kosse, maar het schot ging naast. In de 61ste minuut mocht Harold Wolters alleen op doelman Kriens afgaan, maar schoot recht tegen de doelman op.  5 minuten later een kans voor Ferdy Poelman, na een prachtige solo van Harold Wolters, maar zijn kopbal ging over.

In de 70ste minuut kwam EMMS langszij door een prachtige goal van Jord Anbergen. In de 76ste minuut een niet te missen kans voor EMMS via Yuri Hertsenberg, maar hij schoot naast. In de 83ste minuut  kreeg Harold Wolters nog een goede kans uit een voorzet van Henk Bakker, maar kon de bal niet genoeg drukken en schoot over.

De druk van EMMS op de goal WKE bleef en een goal kon niet uitblijven en helaas dat gebeurde. In de 85ste minuut maakte Yuri Hertsenberg voor EMMS de 3-2 en 2 minuten later was het Jord Anbergen die de eindstand op 4-2 bepaalde en hiermee EMMS aan een verdiende overwinning hielp.

7 oktober 2018

4 - 2
0-1
Henk Bakker ("41)
0-2
Harold Wolters ("45)
Glenn ter Wielen ("53)
1-2
Jord Anbergen ("79)
2-2
Yuri Hertsenberg ("85)
3-2
Jord Anbergen ("88)
4-2
Overige wedstrijden
2 - 0
4 - 0
1 - 0
4 - 1
2 - 2
0 - 2
Bekijk: programma, uitslagen en stand