Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 20 mei 2018 19:28

WKE nog steeds ongeslagen

WKE heeft ook tegen Protos de ongeslagen status behouden. Het werd 2-1 voor de Emmenaren. De echte spirit was na het kampioenschap van verleden week misschien niet helemaal aanwezig, maar aan de andere kant wil men graag ongeslagen de competitie afsluiten. Volgende week nog de uitwedstrijd tegen Sweel en dan zit het er op.

WKE was gedurende de wedstrijd wel de betere ploeg. In de 10e minuut mocht Jannes Wolters in zijn laatste wedstrijd een vrije bal nemen en die spatte op de lat uiteen. Even later een kans voor Bas Grobbe van Protos. In de 15e minuut een mooie aanval van WKE. Henk Bakker kwam op rechts door en voor de doelman legt hij de bal breed net achter Ferdy Poelman, maar Harold Wolters pikt de bal op en scoort. Dit was ook de ruststand.

In deze rust werd het 2e elftal, dat ook verleden week kampioen was geworden, gehuldigd (zie foto).

De tweede helft sukkelde wat voort en trainer Hans Kamphuis wisselde 2 invallers met o.a. doelman Jan Wolters. In de 49ste minuut het mooiste moment van de wedstrijd. Rechtsback Bouke Scholten stormt naar voor, laat een fantastische Zidaantje zien en stuurt heel Protos het bos in en laat een perfecte voorzet los en Ferdy Poelman rondt met het hoofd prima af.

5 minuten voor tijd krijgt Jannes Wolters zijn verdiende wissel en wordt bedankt voor zijn inzet en WKE gaat verder met 10 man. Een paar minuten later scoort Protos nog tegen. Eindstand 2-1.

Morgen volgt een reportage over de (kampioens)feestelijkheden bij WKE.

20 mei 2018

2 - 1
Harold Wolters ("15)
1-0
Ferdy Poelman ("49)
2-0
2-1
Bram Mittendorff ("90)
Overige wedstrijden
1 - 1
0 - 9
3 - 2
1 - 1
2 - 1
2 - 7
Bekijk: programma, uitslagen en stand