Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 6 oktober 2019 20:40

WKE slaat weer toe in de 2e helft

WKE speelde vanmiddag een thuiswedstrijd tegen Valthermond, waar een oud WKE-er als trainer actief is. Albert Koops keerde na een lange loopbaan langs diverse clubs terug op het nest waar zijn carrière als voetballer begon. En zoals we de laatste tijd gewend zijn is meestal de tegenstander de betere in de eerste helft. Ook nu weer speelde Valthermond wat gemakkelijker als WKE. Zij namen het initiatief en WKE kon alleen maar reageren. Valthermond kwam een paar keer gevaarlijk voor de goal van WKE, maar Wim Kok liet zien dat hij de laatste tijd in zeer goede vorm verkeerd. Ruststand 0-0.

In de bestuurskamer tijdens de rust zei Jan Wolters gekscherend tegen het bestuur van Valthermond: Pas op hoor, want we zijn de tweede helft altijd de betere ploeg. En net zoals in de 2 voorgaande wedstrijden kwam ook nu WKE weer goed uit de kleedkamer en nam direct het initiatief. Valthermond daarentegen was geen schim meer van de ploeg die in de eerste helft het spel bepaalde. Maar ja, het is dan altijd weer de vraag ligt zoiets aan jezelf of aan de tegenstander. Feit was wel dat Mohamud Abdikarim in de 2e helft acte de présence gaf en met zijn werklust Valthermond een paar keer in de problemen bracht. In de achterste linie was het Mohammed Kaddouri die soeverein de achterste linie leidde en geen kansen meer weggaf.

We moesten echter wachten tot 61ste minuut alvorens de supporters van WKE konden juichen. Henk Bakker soleerde aan de rechterkant door de verdediging van Valthermond, maar strandde op doelman Joost schrik. De terugspringende bal kwam echter voor de voeten van de insprintende Lorenzo Hindriks die bal ineens in de bovenhoek ranselde. Met Lorenzo Hindriks is ook meteen 1 van de uitblinkers genoemd. In de 85ste minuut werd Hendrik Gustin in het strafschopgebied omver geduwd. Strafschop oordeelde scheidsrechter Eric ten Horn. Henk Bakker knalde vanaf 11 meter snoeihard in de hoek, 2-0.

WKE kwam daarna eigenlijk niet meer in gevaar. Dat Valthermond ver in blessure tijd via Maurice Kampman nog de eretreffer maakte was alleen maar voor de statistiek.

Man van de match Mohammed Kaddouri.

6 oktober 2019

2 - 1
Lorenzo Hindriks ("61)
1-0
Henk Bakker ("85)
2-0
2-1
Maurice Kampman ("95)
Overige wedstrijden
3 - 0
0 - 2
3 - 2
2 - 1
2 - 3
2 - 1
Bekijk: programma, uitslagen en stand