Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 5 november 2017 18:56

WKE trekt de vroege 1-0 over de streep

Al in de 2e minuut zette WKE de eindstand van 1-0 op het scorebord. Jochem Scholten pikte de bal op op het middenveld en passte op Hendrik Gustin, liep zelf door en schoot de voorzet van Hendrik Gustin ineens binnen. Prachtige aanval en vanaf dat moment had WKE het kunnen afmaken. Met goed en agressief voetbal werd Schoonebeek onder druk gezet. In de 11e minuut kwam Henk Bakker alleen voor de doelman, maar die redde en hij redde nogmaals bij de rebound van Harold Wolters. WKE kreeg nog meer kansen, maar doelman Martin Berends redde tweemaal fraai door met zijn rechterhand evenzo vele keren de 2 schoten van Henk Bakkers uit de hoek te ranselen.

Geleidelijk aan wist Schoonebeek zich uit de wurgende greep van WKE te ontworstelen en verflauwde het offensief van WKE. Het 2e deel van de eerste helft was het een gelijk opgaande strijd. Ruststand 1-0.

De tweede helft, met voor WKE Jozef Brink voor Wesley Stobbe, begon Schoonebeek sterk en drukte WKE in de verdediging, zonder echter tot kansen te komen. Deze druk bleef tot dat trainer Berend Oosting ingreep. Hij haalde Ferdy Poelman naar de kant en zette Henk Bakker in de spits, Jochem Scholten achter de spits en de ingevallen Robin Maat op het middenveld. Vanaf dat moment kreeg WKE weer grip op de wedstrijd en werd hrt weer gevaarlijker. In de79ste minuut kopte Robin Maat uit een corner van Harold Wolters op de lat.

In de 82ste minuut moest Hendrik Gustin met een blessure het veld verlaten en kwam Ronald Oosting binnen de lijnen. Dat gaf WKE nogmaals een positieve impuls, want Ronald Oosting liet een prachtige voorzet los en Henk Bakker kon net niet bij de bal. Een paar minuten later knalde Ronald Oosting hard op de vuisten van doelman Berens. Al met al had trainer Berend Oosting een gelukkige hand van wisselen, want de invallers vielen goed in. Door deze overwinning gaat WKE nu alleen aan de leiding, aangezien Sweel met 3-1 verloor bij Protos.

5 november 2017

1 - 0
Jochem Scholten ("2)
1-0
Overige wedstrijden
3 - 4
3 - 1
5 - 1
2 - 0
3 - 3
3 - 2
Bekijk: programma, uitslagen en stand