Het voetbalseizoen is voorbij. De KNVB heeft besloten om het hele amateurvoetbal eruit te gooien. Lees meer.
Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 2 mei 2019 08:37

WKE verplettert Sleen

Op deze doordeweekse woensdag moest WKE aantreden tegen het laag (laatste) geplaatste Sleen. En het verschil tussen een koploper en rode lantaarn drager was duidelijk te zien. Al in de 4e minuut trof Ferdy Poelman de lat. In de 14e minuut was het dan wel zo ver. Henk Bakker was net iets sneller dan zijn directe tegenstander en kwam alleen voor de doelman en dat betekende 1-0 voor WKE. Een minuut later kreeg Henk Bakker weer een goede gelegenheid, maar zijn inzet ging over. In de 24ste minuut was het wederom Henk Bakker die de bal met de volle wreef raakte, maar de doelman bracht redding met een prachtige safe en tikte de bal over de lat. In de 38ste minuut een afgemeten voorzet van Bouke Scholten, maar Harold Wolters kopte volledig mis en de bal ging over. Ruststand 1-0.

In de 54ste minuut kopte Ferdy Poelman uit een corner de 2-0 binnen. In de 70ste minuut scoort WKE, maar de grensrechter van Sleen had even een vuiltje in zijn oog, want hij zag niet dat de bal wel een meter over de doellijn was geweest. Een minuut later raakte Henk Bakker de lat. In de 77ste minuut een mooie paas van Jochem Scholten op Harold Wolters en die maakte de 3-0. Direct daarop werd hij gewisseld voor Jozef Brink, evenals Harm Hindriks die werd vervangen door Hendrik Gustin. In de 80ste minuut mooie voorzet van Jozef Brink op Ferdy Poelman, die legt de bal breed op Henk Bakker en dat betekende 4-0.

Daarna gaat het snel, in de 85ste minuut scoorde Hendrik Gustin de 5-0. Manuel Kallenkoot werd vervangen door Jan Scholten, die laat meteen een voorzet los voorbij de 2e paal, die weer werd teruggekopt door Robin Maat en Henk Bakker kopte de 6-0 binnen. Jan Scholten zette zelf de eindstand op het scorebord na een solo op zijn bekende manier en schoot de 7-0 in het net.

Na een slechte eerste helft, werd in de 2e helft het verschil op de ranglijst ook in cijfers uitgedrukt.

Gegevens en foto’s van deze wedstrijd zijn aangeleverd door een trouwe WKE-supporter.

1 mei 2019

7 - 0
Henk Bakker
1-0
Ferdy Poelman
2-0
Harold Wolters
3-0
Henk Bakker
4-0
Hendrik Gustin
5-0
Henk Bakker
6-0
Jan Scholten
7-0
Overige wedstrijden
2 - 1
1 - 0
5 - 1
Bekijk: programma, uitslagen en stand