Het voetbalseizoen is voorbij. De KNVB heeft besloten om het hele amateurvoetbal eruit te gooien. Lees meer.
Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 8 december 2019 19:53

WKE wint na spectaculair scoreverloop

Vanmiddag was Rolder Boys (4e op de ranglijst) de tegenstander van WKE. Rolder Boys bleek een goed voetballende ploeg te zijn en speelde wat gemakkelijker dan WKE. WKE stelde daar een goede strijdlust tegen over en ze gingen er als één team voor. De eerste minuten waren voor Rolder Boys, maar toch was het WKE dat al in de 8ste minuut op voorsprong kwam. Een corner van Lorenzo Hindriks werd fraai ingekopt door de goed spelende Ferdy Poelman. 2 minuten later was het al weer gelijk. Een houdbaar schot werd door doelman Wim Kok los gelaten, de terugspringende bal werd opnieuw in geschoten, die werd gepareerd door Wim Kok, maar de derde poging was raak door Ferdi Hidding.

In de 28ste minuut mocht Lorenzo Hindriks een corner op links nemen. Hij draaide de corner naar binnen en scoorde via de graaiende vingers van de doelman de bal in de goal, 2-1. Daarna waren er nog kansen via Henk Bakker en Ferdy Poelman, maar de keeper redde fraai. In de 43ste minuut kwam Rolder Boys wat gelukkig aan de gelijkmaker. De inzet van Sander Jansen werd ongelukkig van richting verandert door Ferdy Poelman en daardoor was Wim Kok kansloos. Ruststand 2-2.

De 2e helft ging gelijk op totdat in de 70ste minuut Lorenzo Hindriks na een mooie combinatie de 3-2 scoorde. Rolder Boys ging toen meer risico nemen en daardoor kreeg WKE meer ruimte en kansen, maar dat werd niet vertaald in doelpunten. En dan weet je het als je dan niet scoort, scoort de tegenpartij. In de 90ste minuut haalde Bouke Scholten in het strafschop gebied een tegenstander onder uit. Strafschop en Rick de Lange voltrok het vonnis. 3-3 eindstand dacht iedereen, maar er kwamen nog kansen voor beide teams. Eerst Rolder Boys met een goede kans, direct daarop WKE met Henk Bakker die gaf in scoringspositie de bal aan Ferdy Poelman die verlengde naar Hendrik Gustin en die bepaalde de eindstand op 4-3. En dat was de einstand. Opvallend voor mij was het goede presteren van Ronald Oosting als rechtsback. Lijkt een blijvertje.

Groot was de vreugde na afloop en de overwinning kan verdiend worden genoemd gezien de inzet van het gehele team.

8 december 2019

4 - 3
Ferdy Poelman ("8)
1-0
1-1
Ferdi Hidding ("10)
Lorenzo Hindriks ("28)
2-1
2-2
Ferdy Poelman (e.d.) ("43)
Lorenzo Hindriks ("70)
3-2
3-3
Rick de Lange ("90)
Hendrik Gustin ("93)
4-3
Overige wedstrijden
2 - 3
2 - 2
2 - 4
3 - 2
1 - 5
Bekijk: programma, uitslagen en stand