Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 10 september 2017 18:53

WKE wint na tumultueus slot van LEO

Vanmiddag stond de 2e bekerwedstrijd op het programma en wel uit tegen LEO uit Loon. De beginfase was voor LEO en dat kwam vooral over rechts met de opkomende rechtsback keer op keer gevaarlijk door. Zo waren er kansen voor Thorsten van Dalen en Maarten Schepers. Bij WKE kreeg Ferdy Poelman een niet te missen kans op aangeven van Henk Bakker. Voor een leeg doel liet hij de bal onder de voet doorgaan. Ook Jannes Wolters was nog dicht bij een treffer.

Na een gewonnen duel van Sander Meertens op randje eigen strafschopgebied werd Henk Bakker in de 33ste minuut aangespeeld. Hij ontdeed zich van 2 verdedigers en knalde onhoudbaar binnen. In de 44ste minuut kwam Ferdy Poelman oog in oog met doelman Leon Nanninga, maar zijn lob ging net naast. Ruststand 0-1.

In de tweede helft met Hicham Amraoui voor Jannes Wolters veranderde er niet zoveel in het spelbeeld. LEO drong wel aan maar tot doelrijpe kansen kwamen ze niet. Het spel werd niet beter op en de scheidsrechter ging mee in dit niveau en begon driftig met gele te strooien. WKE wisselde Wesly Stobbe en Jozef Brink. Voor hen in de plaats kwamen Ronnie Zwikker en Hendrik Gustin.

Toch kwam LEO op gelijke hoogte met WKE in de 74ste minuut uit een scrimmage. Het was aanvoerder Maarten Schepers die uiteindelijk de bal over de doellijn drukte. Een minuut later stond WKE al weer op voorsprong toen Jan Scholten een fout van de doelman van LEO afstrafte. Daarna pakte de scheids de hoofdrol en deelde in het laatste kwartier 6 van de 7 gele kaarten uit. Na 8 minuten in blessuretijd toverde hij ook nog een surprise uit de hoge hoed en gaf LEO een belachelijke strafschop. Maar zoals je zo vaak ziet in dit soort situatie viert gerechtigheid dan toch hoogtij, met een hoofdrol voor doelman Jan Wolters. De aanvoerder van LEO Maarten Schepers knalt de bal keihard in de rechterhoek, voor de keeper links en met een spectaculaire safe ranselde Jan de bal uit de hoek. De terugspringende bal schopt de aanvoerder met een volley de bal over het doel. Einde wedstrijd en WKE wint met 1-2.

10 september 2017

1 - 2
0-1
Henk Bakker ("33)
Maarten Schepers ("74)
1-1
1-2
Jan Scholten ("75)
Bekijk: programma, uitslagen en stand