Het voetbalseizoen is voorbij. De KNVB heeft besloten om het hele amateurvoetbal eruit te gooien. Lees meer.
Door: Tinus Wolters - Foto's: Tinus Wolters- 1 maart 2020 18:05

WKE wint op de valreep van Gruno

Windkracht 7 was vanmiddag de spelbreker in de wedstrijd tussen Gruno en WKE. De supporters vernikkelden aan de kant en het spel dat beide ploegen op de kunstgrasmat legden werkte ook niet verwarmend.

WKE leek nog het beste met deze omstandigheden om te gaan. Met name Jan Scholtenwas een gevaar voor de Groningers. In de 14e minuut kwam er een snelle bal over links en Jan Scholten rondde fraai af. Even later kreeg diezelfde Jan Scholten een goede kans, maar het bleef 0-1. Dat was tevens de ruststand.

De 2e helft had Gruno de wind mee en ze schoten vanuit ieder hoek op de goal. Hetgeen WKE eigenlijk voor rust had verzuimd. In de 64ste minuut scoorde Ferdy Poelman de 0-2. Even later had ie zelfs de 0-3 op de schoen, maar op 2 meter afstand voor een leeg doel schoot hij nonchalant hoog over.

In de 72ste minuut schoot Jamal Schripsem maar weer eens van afstand op de goal en had het geluk aan zijn zijde, want Wim Kok beging de bekende keepersfout door de bal door zijn handen te laten glippen. Hierdoor kreeg Gruno weer moed en in de 84ste minuut maakte Mitchell van Kalst de gelijkmaker. Gelukkig kon Henk Bakker in blessuretijd uit een scrimmage de 2-3 eindstand binnen tikken.

Foto’s en gegevens wedstrijd Tinus Wolters.

1 maart 2020

2 - 3
0-1
Jan Scholten ("14)
0-2
Ferdy Poelman ("64)
Jamal Schripsem ("72)
1-2
Mitchell van Kalst ("84)
2-2
2-3
Henk Bakker ("92)
Overige wedstrijden
2 - 2
2 - 2
1 - 0
1 - 2
Bekijk: programma, uitslagen en stand