Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 12 maart 2017 18:48

WKE wint verdiend van Buinerveen

WKE trad vanmiddag aan met de jeugdige Jan Wolters in de goal in plaats van de vaste doelman Wim Kok. Volgens trainer Henk Hoogenbirk was dit een mooi moment om ook Jan Wolters speelminuten te geven. We hebben twee goede keepers en het is belangrijk beide keepers scherp te houden.

Uiteraard nam WKE het initiatief en probeerde vroeg op voorsprong te komen. Echter onzorgvuldig veldspel (gedeeltelijk veroorzaakt door het hobbelige veld) en niet te vergeten de hartverwarmende inzet van de blauwhemden voorkwamen deze vroege voorsprong. Het duurde tot de 31ste minuut alvorens WKE op voorsprong kwam. Henk Bakker zette de bal vanaf rechts voor voorbij de tweede paal, Jozef Brink brengt de bal voor en Jannes Wolters tikt de bal binnen. In de 40ste minuut was het Jozef Brink zelf die de 2-0 aantekende door een schot van Henk Bakker, die van de paal terugkwam, binnen te knallen. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft leek maar niet op gang te willen komen. Veel balverlies en onnodige lange ballen kenmerkten het spelbeeld. Het duurde tot de 74ste minuut voordat WKE de 3e treffer op het scorebord liet noteren. Ronald Oosting passte op Jannes Wolters, diens inzet kwam tegen de paal en de terugspringende bal werd ingeschoten door Ferdy Poelman. De 4-0 was ook voor Ferdy Poelman die uit een scrimmage ineens binnen knalde.

En toen was daar het grote moment van de ingevallen “Braziliaan” van Buinerveen, Branco Boer. Hij werd de diepte ingestuurd, Nino Pitta verkeek zich op de bal en Branco Boer scoorde met een lob op zijn Braziliaans over doelman Jan Wolters heen. Heel Buinerveen vierde deze treffer als ware het een kampioenschap. Het schijnt nog lang onrustig te zijn geweest in Buinerveen en omstreken. Maar verder kwam Buinerveen niet.

Willem Bakker bepaalde uiteindelijk de eindstand door een strafschop wegens hands binnen te schieten voor de 5-1. Al met al, zonder tot goed voetbal te komen, een verdiende overwinning.

12 maart 2017

1 - 5
0-1
Jannes Wolters ("31)
0-2
Jozef Brink ("40)
0-3
Ferdy Poelman ("74)
0-4
Ferdy Poelman ("76)
Branco Boer ("77)
1-4
1-5
Willem Bakker ("90)
Overige wedstrijden
1 - 2
0 - 1
3 - 1
2 - 3
6 - 1
2 - 0
Bekijk: programma, uitslagen en stand