Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 5 maart 2017 21:30

WKE zakt als een plumpudding in

Je vraagt je soms af, hoe is het mogelijk. Toegegeven, als je een vlak kunstgras gewend bent en je komt dan op een knollenveld, dan is dat wennen. Maar het eerste half uur werd er redelijk gevoetbald en stond WKE met 3-0 voor. Vanaf dat moment of misschien bij de tegengoal van Valther Boys was WKE volledig de weg kwijt. Onbegrijpelijk, maar dat is voetbal. En dat is het wat voetbal zo interessant maakt. Alles is mogelijk.

In de 12e minuut kreeg WKE de eerste kans. Ferdy Poelman kwam op links goed door en gaf voor op Ronald Oosting en diens schot ging rakelings naast. In de 14e minuut was het wel zover. Een lange pass van Wesley Stobbe bereikte Henk Bakker en die scoorde beheerst de 1-0. Vier minuten later werd het 2-0 door Ayhan Bas, die een prachtige voorzet van Ronald Oosting fraai binnen kopte. In de 36ste minuut speelde Ronald Oosting  Jozef Brink aan, die kapte een paar spelers uit en scoorde beheerst de 3-0 en toen leek een hoge score in het verschiet. Maar toen stopte WKE met voetballen.

En toen Nino Pitta in de 38ste minuut een black out kreeg en de bal in de voeten speelde van Roy van der Scheer, die passte op Tommy van Rijswijk en die had geen moeite om de bal in een leeg doel te schieten. In de 43ste minuut werd het zelfs 3-2 na een prachtige kopbal van Roy van der Scheer die Wim Kok met een prachtige boogkopbal kansloos liet. Ruststand 2-3.

In de 2e minuut van de 2e helft had Henk Bakker aan alle onzekerheid een eind kunnen maken toen hij alleen voor doelman Gideon van Lottum op dook. Maar zijn te slappe schot was een gemakkelijke prooi voor de doelman. En toen begon de grote ergernis van het trouwe WKE publiek. Een kopbal op de lat van Ferdy Poelman was het enige hoogtepunt van WKE. WKE was alles kwijt en wat fout kan gaan ging fout. Gelukkig was Valther Boys  niet bij machte hiervan de profiteren, mede dankzij onze goede doelman Wim Kok. Zo bleef het billen knijpen tot aan het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Mac Bean, die onbegrijpelijk 10 minuten door liet spelen.

Conclusie: Als je zo slecht speelt en toch wint, dan moet je wel kampioen worden. Het wordt echter wel tijd dat de zogenaamde dragende spelers opstaan en het voortouw te nemen.

5 maart 2017

2 - 3
0-1
Henk Bakker ("14)
0-2
Ayan Bas ("16)
0-3
Jozef Brink ("36)
Roy van de Scheer ("38)
1-3
Roy van de Scheer ("43)
2-3
Overige wedstrijden
1 - 7
4 - 1
1 - 1
Bekijk: programma, uitslagen en stand