Door: Niels Kramer - Foto's: Ronald Oldenburger- 11 maart 2017 20:27

WKE Zat 1 herpakt zich goed

WKE Zaterdag 1 heeft weer goede zaken gedaan in de strijdt om de titel. uit bij HZVV 7 werd een gemakkelijke 0-3 overwinning geboekt. John de Vries, Remco Thole en Robin Bakker waren in Hoogeveen de doelpuntenmakers.

Nadat er vorige week een pijnlijke 4-1 nederlaag werd geleden bij HZVV 6 ging WKE vandaag met toch een niet zo'n heel fijn gevoel naar Hoogeveen toe. Maar vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat WKE een niet zo'n hele moeilijke middag tegemoet ging. Nadat er eerst een aantal kansen werden gemist scoorde John de Vries in de 6e minuut de verdiende 0-1. Een voorzet kwam terecht bij Sander Meertens die de bal breed legde op John de Vries en gemakkelijk binnen kon schieten. HZVV kwam er amper uit en keeper Melvin de Vroet had deze middag dan ook weinig te doen. Na een kwartier spelen was het Remco Thole die de 0-2 op het scorebord zette. een minuut later leek verdediger Berry Klompmakers uit een corner de 0-3 te maken, maar de bal was even daarvoor de achterlijn al gepasseerd en werd dan ook terecht afgekeurd. WKE kreeg via Remco Thole, Sjoerd Vermeulen en Sander Meertens legio kansen maar waren allen te slordig in de afronding. 

 Na rust hetzelfde beeld als in de 1e helft. WKE kreeg kansen genoeg, maar wederom waren ze slordig. het duurde dan ook tot de 81e minuut dat er weer gescoord werd Robin Bakker bekroonde zijn invalbeurt met een prima doelpunt. Dit was ook de eindstand.

Een makkelijke en verdiende 0-3 overwinning, maar het benutten van de kansen is toch wel een aandachtspunt. Want het doelsaldo kan aan het einde van het seizoen nog wel eens heel belangrijk zijn.

Volgende week komt SC Angelslo 3 op bezoek, een ploeg waar je gezien de stand flink kan werken aan het doelsaldo. Aanvang op Sportpark Grote Geert is 15:00 uur.

Verslag: Niels Kramer.