Door: Niels Kramer - Foto's: Ronald Oldenburger- 5 maart 2017 09:46

WKE Zat 1 laat dure punten liggen

WKE Zaterdag 1 heeft vanmiddag dure punten laten liggen in de strijd om de titel. Nummer twee HZVV 6 was met 4-1 te sterk. Door dit resultaat zakt WKE nu naar een tweede plek.

In de 4e minuut kwam HZVV op een 1-0 voorsprong. Een prachtige boogbal viel via de vingertoppen van Melvin de Vroet en de binnenkant paal binnen. Het was te danken aan Melvin de Vroet dat WKE niet tegen een ruimere achterstand aan keek. In de 33e minuut leek HZVV op 2-0 te komen, maar grensrechter Niels Kramer vlagde voor buitenspel. Na overleg met een goed fluitende scheidsrechter werd deze goal afgekeurd. Een paar minuten later legde de scheidsrechter de bal op de stip voor WKE. voor aanvoerder Sjoerd Vermeulen was dit een koud kunstje. 1-1. Tot aan de rust waren het de Hoogeveners die WKE flink terug drukten en het was een wonder dat de ruststand 1-1 was.

Gelijk na rust had Remco Thole WKE aan de leiding moeten brengen, maar zijn inzet werd gepakt door de keeper. In de 58e minuut nam HZVV een snelle vrije trap, dit leverde mede door slapen van een aantal WKE-ers de 2-1 op. Een kwartier voor tijd werd het nog erger voor de mannen van trainer Orlando Uitenwerf. Een hoge bal werd verkeerd geraakt door de ver uitlopende doelman De Vroet en rolde tergend langzaam de goal in.3-1. Sjoerd Vermeulen had even later WKE weer dichterbij kunnen schieten maar deze keer pakte de keeper zijn inzet vanaf 11 meter. Alsof het nog niet erg genoeg was schoot HZVV ook nog de 4-1 binnen.

Een zeer pijnlijke, maar terechte nederlaag. We hebben aan ons zelf te danken dat we hier zo ruim hebben verloren. Volgende week mag WKE weer op bezoek in Hoogeveen. Dan treft het HZVV 7. Weer een pittige uitwedstrijd.

Verslag: Niels Kramer