Door: Niels Kramer - Foto's: Ronald Oldenburger- 30 april 2017 08:03

WKE ZAT 1 te sterk voor Pesse 2

WKE Zaterdag 1 is weer een stapje dichter bij de titel in de 5e klasse reserve. Uit bij Pesse werd eenvoudig met 8-3 gewonnen. WKE begon zeer fel aan de wedstrijd en na 4 minuten spelen stonden de mannen van trainer Orlando Uitenwerf al op een 0-2 voorsprong. Beide doelpunten werden gemaakt door de razendsnelle Jaap de Vroet. Aan de andere kant leek Pesse tot scoren te komen, maar Melvin de Vroet lag in de weg. In de 26e minuut bracht Remco Thole WKE op een 0-3 voorsprong. De mooiste goal van de middag kwam even later op naam van aanvoerder Sjoerd Vermeulen die de bal fraai binnen krulde. 0-4. WKE kreeg kansen genoeg om de score al flink uit te breiden maar de scherpte ontbrak. Na 5 wedstrijden op rij geen tegen goal te hebben gehad maakte Pesse opslag van rust hier een einde aan. Een fraaie lobbal over Melvin de Vroet betekende de 1-4.

Gelijk na rust schoot Remco Thole de 1-5 binnen en even later maakte Sander Meertens er 1-6 van. WKE dat bijna het complete team wisselde werd er niet sterker op. Er werden dan ook nog 2 tegen goals makkelijk weggegeven en zelf werden er een aantal goede kansen verprutst. Remco Thole en Robin Bakker waren even later wel trefzeker en brachten de eindstand op 3-8. Weer 3 belangrijke punten behaald.

Concurrent VCG wist vandaag met 6-1 te winnen en volgt ons op 2 punten. WKE heeft nog wel een inhaalwedstrijd te goed. Komende woensdag gaat WKE op bezoek in Zwartemeer, waar het nog 10 minuten moet voetballen van de gestaakte wedstrijd van eerder dit seizoen. De stand op dit moment is 2-2. Aanvang is 18:45 uur.Mocht WKE dinsdag 1 punt of meer pakken dan kan het op 13 mei bij winst op CEC kampioen worden.

Verslag en foto’s: Niels Kramer

29 april 2017

3 - 8
Overige wedstrijden
3 - 6
3 - 3
6 - 1
5 - 0
Bekijk: programma, uitslagen en stand