Door: Niels Kramer - Foto's: Ronald Oldenburger- 6 november 2016 09:20

WKE Zat bezorgt HZVV 7 eerste nederlaag

WKE Zaterdag 1 heeft vanmiddag zeer goede zaken gedaan. Koploper HZVV 7 werd met een 7-3 nederlaag naar huis gestuurd. Remco Thole nam vanmiddag drie doelpunten voor zijn rekening, de overige doelpunten werden gemaakt door Sjoerd Vermeulen {2x}, Gerard Joling{1x} en Robin Bakker {1x}.

Vooraf was HZVV de grote favoriet, de ploeg uit Hoogeveen had tot op heden nog geen punt laten liggen in de competitie en kregen in zes wedstrijden slechts 5 goals tegen. WKE moest winnen om boven in mee te blijven doen. Vanaf de aftrap was WKE de bovenliggende partij en was er van HZVV weinig te zien. Het duurde tot de 10e minuut dat WKE op een 1-0 voorsprong kwam, aanvoerder Sjoerd Vermeulen bleef koeltjes vanaf de strafschopstip. Nog geen minuut later bracht Remco Thole WKE verdient aan een 2-0 voorsprong. Sjoerd Vermeulen had een aantal minuten later de 3-0 op zijn slof, maar raakte de bal te zacht. Uit het niets kwam HZVV weer terug in de wedstrijd, een afvallende bal vanuit een corner werd goed binnen geschoten. 2-1. Veel deed deze tegentreffer de mannen van Orlando Uitenwerf niet, want binnen twee minuten schoot Remco Thole de 3-1 op het scorebord. Deze zelfde Remco Thole was dicht bij een hattrick maar moest nog even geduld hebben want de bal werd van de doellijn tot corner verwerkt. Uit die corner tikte Remco Thole alsnog zijn 3e van de middag binnen. Alsof dit nog niet genoeg was schoot Robin Bakker binnen het half uur de 5-1 binnen, dit was tevens ook de ruststand.

Gelijk na rust had WKE de mogelijkheden om verder uit te lopen, maar Remco Thole en Jaap de Vroet waren slordig in hun afwerking. Aan de andere kant kwam HZVV op 5-2, nadat Piet Vermeulen een overtreding binnen de zestien meter beging en de daarop volgende penalty feilloos werd binnen geschoten. WKE liet hierna even de koppen hangen en HZVV kreeg genoeg kansen om dichterbij te komen. In de 75e minuut werd de stand 5-3 door onoplettendheid in de verdediging van WKE. Hierna leek HZVV ook nog op 5-4 te komen, maar de bal ging via onderkant lat het doel uit. Het leek erop dat WKE na dit moment weer was wakker geschud, want in de 87e minuut bracht Gerard Joling WKE aan een 6-3 voorsprong. In de 90e minuut scoorde Sjoerd Vermeulen de 7-3 en was de winst binnen.

Door deze fantastische overwinning doet WKE Zaterdag 1 weer helemaal mee om de koppositie. Slechts 3 punten verschil zitten er tussen.

Verslag Niels Kramer, Foto's: Kyle Redder.