Het voetbalseizoen is voorbij. De KNVB heeft besloten om het hele amateurvoetbal eruit te gooien. Lees meer.
Door: Niels Kramer - Foto's: Ronald Oldenburger- 15 april 2017 19:59

WKE Zat stuurt Fit Boys met nederlaag naar huis

WKE Zat 1 heeft de kraker tegen Fit Boys Zat 3 met 3-0 weten te winnen. Het was vanaf het begin af aan te merken dat er veel op het spel stond vanmiddag, al hadden de Emmenaren hier meer last van dan de ploeg uit Beilen. Fit Boys kreeg kans na kans en het was dan ook weer te danken aan keeper Melvin de Vroet dat de ruststand 0-0 was. Nadat er niet goed opgelet werd mocht de spits van Fit Boys alleen op het doel af, maar de... bal werd goed gepakt door Melvin de Vroet. Ook met corners was Fit Boys tot twee keer toe dichtbij een doelpunt, maar beide keren tikte Melvin de Vroet de bal over het doel. Aan de andere kant kwam WKE zelden voor het doel. Jaap de Vroet zorgde nog voor het meeste gevaar, maar zijn voorzet kwam net niet aan. Een vrije trap van Sander Meertens vloog hoog over het aardappelveld in. Daarna was het weer de beurt aan Fit Boys dat met steekpasses telkens weer de verdediging van WKE te kijk zette. Het was billenknijpen voor WKE en de ploeg was dan ook toe aan de rust om alle koppies weer de goede kant op te krijgen.

Na rust een heel andere wedstrijd, WKE domineerde de gehele 2e helft en van FIt Boys was niks meer terug te zien van wat ze in de 1e helft lieten zien. In de 53e minuut schoot Remco Thole uit het niets de bal fraai in de verre hoek binnen. 0-1. Vanaf dat moment zag je dat het begon te lopen bij WKE en Remco Thole was dan ook nog twee keer dicht bij een treffer. In de 69e minuut leek een vrije trap van Sander Meertens binnen te vliegen maar deze werd uitstekend gepakt door de keeper. In de 72e minuut zette Sjoerd Vermeulen goed door en legde de bal terug op de inlopende Sander Meertens die de 2-0 binnen schoot. Bij Fit Boys zagen ze het niet meer zitten en Remco Thole schoot vijf minuten voor tijd op aangeven van Sander Meertens de 3-0 eindstand op het scorebord.

Door dit resultaat gaat WKE alleen aan kop en heeft het 3 punten voorsprong op de achtervolgers VCG en Fit Boys. Beide ploegen treffen elkaar volgend weekend. WKE is volgende week vrij en mag 29 april op bezoek in en tegen Pesse.  Aanvang in Pesse is 14:30 uur.

Resterend programma WKE Zat 1:

29 april Pesse 2 uit
2 mei Zwartemeerseboys 2 uit
13 mei CEC 2 thuis
20 mei Angelslo 4 uit

15 april 2017

3 - 0
Remco Thole ("53)
1-0
Sander Meertens ("72)
2-0
Remco Thole ("85)
3-0
Overige wedstrijden
8 - 0
3 - 1
Bekijk: programma, uitslagen en stand