Door: Niels Kramer - Foto's: Ronald Oldenburger- 21 januari 2017 18:34

WKE Zat wint eerste wedstrijd 2017 in nieuw tenue

WKE Zaterdag 1 speelt vanaf nu in nieuwe tenues. Dit is mogelijk gemaakt door 4 sponsoren.

4ALL METALS, Quick Reclame.nl, Autobedrijf Het Spoor en Holties schroot & metaalhandel.

WKE ’16 zaterdag is zeer dankbaar voor jullie sponsoring.

WKE Zaterdag 1 heeft vanmiddag een zwaar bevochten overwinning gepakt tegen Borger 2. WKE was in de eerste helft de betere ploeg en stond bij rust dan ook verdient met 2-0 voor. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en mocht WKE blij zijn dat Melvin de Vroet uitstekend stond te keepen. Alleen verdediger Cornelis Hendriks passeerde zijn eigen doelman waardoor de eindstand 2-1 in het voordeel van WKE was.

De eerste goede kans voor WKE was in de 10e minuut, maar Sjoerd Vermeulen zag zijn schot op de paal belanden. Aan de andere kant was Borger dichtbij een doelpunt maar een volley ging net over de lat. Vanaf dat moment viel Borger tegen, een ploeg die toch een niveau hoger speelt dan WKE stelde aardig teleur. Een aantal kansjes voor WKE leverde tot aan de 22e minuut niks op. Maar uit een prima aanval tussen Sjoerd Vermeulen en Bryan Knegt kon Jaap de Vroet in de 23e minuut vrij intikken 1-0. In de 34e minuut stuurde Sjoerd Vermeulen aanvaller Bryan Knegt de diepte in en die bleef oog in oog met de doelman koeltjes en zette WKE hiermee op een verdiende 2-0 voorsprong.

In de tweede helft kwam WKE niet meer aan voetballen toe en waren ze erg slordig met het rondspelen van de bal. Borger drukte WKE dan ook de gehele tweede helft achteruit en kreeg aardige kansen. maar een goed keepende Melvin de Vroet was niet te passeren. vlak voor tijd trof Cornelis Hendriks nog wel doel, maar helaas voor hem was dit aan de verkeerde kant waardoor de eindstand op 2-1 kwam te staan.

Al met al weer een prima resultaat van de mannen van trainer Orlando Uitenwerf. De volgende oefenwedstrijd staat gepland op zaterdag 4 februari dan komt Hoogeveen Zaterdag 2 op bezoek.

Verslag: Niels Kramer

21 januari 2017

2 - 1
Jaap de Vroet
1-0
Bryan Knegt
2-0
2-1
Cornelis Hendriks (e.d.)
Bekijk: programma, uitslagen en stand