Door: Niels Kramer - Foto's: Ronald Oldenburger- 3 september 2017 09:58

WKE Zaterdag 1 thuis niet te kloppen

WKE Zaterdag 1 stuurde vanmiddag Zwartemeerseboys met een 2-0 nederlaag richting Zwartemeer en blijft hierdoor al meer dan 1 jaar ongeslagen thuis. De ploeg van trainer Orlando Uitenwerf was de hele wedstrijd de betere en het was dan ook een wonder dat het slechts bij een 2-0 is gebleven. De enige goede kans van de Zwartemeerders was al in de 1e minuut, nadat Bryan Knegt de bal volledig verkeerd raakte en de spits alleen op Melvin de Vroet mocht aflopen. Maar de paal redde WKE van een vroege achterstand.
In de 4e minuut kreeg WKE een kans via Freddie de Vries maar die zag de bal over het vangnet in het bietenveld belanden. WKE ging vrolijk door met aanvallen maar de scherpte ontbrak bij John de Vries, Jaap de Vroet en Piet Vermeulen. Dezelfde Piet Vermeulen, die WKE eerder al op een 1-0 moest zetten was in de 28e minuut wel trefzeker. Een afstandsschot van zo'n 25 meter werd niet goed gekeerd door de doelman en hobbelde zo de goal in. In de 40e minuut was Sjoerd Vermeulen dicht bij de 2-0, maar zijn kopbal strandde op de paal. Op slag van rust schoot Jaap de Vroet WKE naar een zeer verdiende 2-0.

Na rust hetzelfde beeld, WKE domineerde en Zwartemeerseboys kwam nergens aan te pas. Na een fantastische actie van Sjoerd Vermeulen schoot John de Vries op doel, maar zijn bal werd door een verdediger van de lijn gekopt. WKE kreeg hierna nog kansen zat maar de scherpte voorin ontbreekt nog.

WKE speelt volgende week de uitwedstrijd tegen FC KLazienaveen. aanvang is 14:30 uur.

Volg ook allemaal even onze vlog!! https://www.facebook.com/WKEZATERDAG1VLOG/

Verslag: Niels Kramer