Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 27 maart 2012 16:47

Zevenklapper WKE 2

Zondagmiddag moesten wij aantreden tegen FVC2 uit Leeuwarden en dat was op voorhand geen gemakkelijke opgave. De wedstrijd in Friesland eindigde in een gelijkspel en wij ontvingen daaroverheen ook nog eens 2 rodekaarten. Zondagmorgen bleek ook nog eens dat laatste man Ronny  Zwikker pas in de warming up kon beslissen of hij wel met zijn liesblessure zou kunnen spelen, terwijl wij ook al door een schorsing Nino Pita misten. Tevens was ook Jeffrey Cremers niet aanwezig en had Ayhan Bas wat lichte klachten. Uit nood assistent -trainer Rick Zwikker als wisselspeler op de bank gezet en van het 3eelftal Gerrit Wolters geleend om eveneens als wisselspeler te fungeren. Gelukkig was van de 1e selectie Jeroen Buurke wel bereid om te spelen, ondanks het feit dat hij al een halve wedstrijd met het 1e team had meegedaan in Groesbeek. Petje af voor zo’n instelling!!Gelukkig voor ons bleek Ronny na het innemen van een pijnstiller toch van start te gaan en konden wij vlak voor de wedstrijd de opstelling op het bord zetten. Na een fanatieke bespreking waarin duidelijke afspraken werden gemaakt en ook aanvoerder Jannes Wolters zijn zegje had gedaan gingen wij super gemotiveerd het veld op en gingen furieus van start.

Vanaf de 1e seconde werd FVC onder druk gezet en dat resulteerde al vrij snel in 2 doelpunten. De 1-0 werd voortreffelijk gescoord door Ihsan Chennouf en de 2-0 werd gescoord uit een weer perfecte vrije trap van Jannes Wolters. Hierna kregen wij nog een paar kansen om gelijk de genadeklap uit te delen, maar gingen wat onzorgvuldig met de kansen om. FVC kwam wat beter in het spel, maar onze achterhoede gaf geen krimp. Met snelle aanvallen via de opkomende backs Jan Velema en nieuweling Sabri namen wij toch weer het heft in handen en via 2x spits Michel van Brink scoorden wij0-3 en 0-4.Michel die eindelijk weer op de weg terug lijkt te zijn na een behoorlijk winterdipje.

Na rust zouden wij weer op dezelfde voet verder gaan, maar het was FVC dat beter uit de kleedkamer kwam en na een paar goede reddingen van Wim Kok slaagde FVC er toch in de 4-1 te scoren en op dat moment hing ook de 4-2 in de lucht.

Maar op het goede moment scoorde Michel  de 5-1  en konden wij rustig achterover gaan zitten. Toch bleef FVC goed voetballen en knokken voor een beter resultaat en dat sierde de tegenstander. Hierna werden de noodzakelijke wissels toegepast en kwam Tom Meijer in het veld voor de niet geheel fitte Ayhan Bas en verving Rick zijn broer Ronny. Tom was nauwelijks in het veld en deed toen gelijk van zich spreken en kopte na een hele mooie voorzet de 6-1 achter de FVC keeper. En eindelijk kreeg dan ook nog de goed spelende Jeroen Buurke zijn beloning. Jeroen scoorde na goed doorzetten de 7-1. Ookde 16 jarige Wesly Hilbolling, die Albor Metaliaj was komen vervangen was dicht in de buurt van een doelpunt, maar helaas kwam zijn bekeken schot op de paal terecht, zodat de wedstrijd in 7-1 eindigde. Een goede, sportieve wedstrijd onder leiding van een goede scheidsrechter, wat wil je nog meer!!

Ja, FVC wilde nog meer: zij wilden in ieder geval de 3ehelft winnen en eerlijk is eerlij ,dat is ze zeer overtuigend gelukt.  De kantine was al bijna helemaal leeg toen zij de laatste slokjes bier naar binnen werkten en toch nog vrolijk de bus in gingen.

Willem Zwikker

25 maart 2012

7 - 1
Overige wedstrijden
0 - 2
4 - 0
7 - 1
4 - 0
1 - 3
Bekijk: programma, uitslagen en stand