Door: Bert Oldenburger - Foto's: Ronald Oldenburger- 8 oktober 2013 10:49

Zwaar bevochten overwinning WKE 2

WKE 2 moest zondag aantreden tegen Sneek WZ 2 op Sportpark Grote Geert. Altijd wedstrijden, die bol staan van de spanning. Op voorhand leek dit een andere wedstrijd te worden, want Sneek had pas 3 punten behaald in vier wedstrijden en ons 2e team had vorige week heel overtuigend met 11-0 gewonnen. Maar schijn bedriegt zoals zo vaak. Voor de wedstrijd vertelde trainer/vriend James Docherty al, dat zij vandaag eindelijk eens beschikten over een volwaardig team, dus zou WKE gewaarschuwd moeten zijn.

Daar leek het echt niet op, want het was Sneek dat het initiatief nam en wij hadden moeite met het enthousiaste spel van de gasten. Toch hadden wij een aantal goede momenten, maar gingen hier niet goed mee om. Dankzij keeper Wim Kok vielen er geen doelpunten aan de andere kant, zodat wij niet op achterstand kwamen. Het was Ayhan Bas(zeer sterk spelend)die druk zette op de keeper van Sneek en die raakte hiervan zo in de war, dat hij een vreselijke blunder beging waardoor Ayhan de bal het doel kon inlopen 1-0. Het spel werd beter, maar er waren toch een paar jongens die niet hun normale goede niveau haalden, waardoor Sneek toch af en toe gevaarlijk kon uitbreken. Uit een schitterend genomen vrije trap zorgde Jamie Docherty (zoon van de trainer) voor de 1-1 en dat kon alleen gebeuren omdat onze jongens gewoon niet zo geconcentreerd speelden als de afgelopen weken.

Na rust in ieder geval een WKE dat er volop voor ging en Sneek kwam er bijna niet aan te pas. Toch kon dit niet vertaald worden in doelpunten, vooral omdat het allemaal te gejaagd en onrustig ging. De inzet was formidabel, maar het goede voetbal zagen we niet zoveel meer. Sneek wilde nog maar 1 ding en dat was met man en macht knokken om die punt mee naar huis te nemen. De wedstrijd werd scherper en helaas af en toe wat onvriendelijker, maar wat je wel zag, dat onze jongens heel diep wilden gaan om dat 2e doelpunt te maken. Uit een uitstekende steek pas van de goed ingevallen Rick Ots verscheen Ayhan alleen voor de keeper, die hij netjes omspeelde en de 2-1 liet aantekenen. Dolle vreugde bij het hele team, want hun inzet werd beloond.

Sneek ging alle risico’s nemen, maar onze achterhoede stond weer goed en stond niet toe,dat de tegenstander nog gevaarlijk werd.Toen dan ook nog Wouter Beijering met een bekeken schuiver 3-1 maakte was de wedstrijd natuurlijk gespeeld. Ook A-junior Leroy Flory maakte nog zijn opwachting in het team en werd een aantal malen door zijn behendigheid en snelheid gevaarlijk voor onze gasten. Hij had de pech, dat een bal door een op de grond liggende speler uit het doel werd geslagen anders had hij ook nog zijn doelpuntje meegepikt, maar dat lukte helaas niet en ook de scheidsrechter had niks gezien. Het ging dus niet gemakkelijk, maar de jongens van trainer Geert van der Tuuk hebben nu in ieder geval laten zien, dat zij ook kunnen knokken voor een overwinning. Voetballend deze wedstrijd wat minder, maar de instelling/inzet de 2e helft was super.

Verslag: Willem Zwikker

6 oktober 2013

3 - 1
Overige wedstrijden
6 - 0
5 - 1
3 - 1
0 - 0
7 - 3
Bekijk: programma, uitslagen en stand