Geschiedenis

WKE ’16 is op 14 juni 2016 opgericht en komt voort uit het oude WKE dat in maart 2016 failliet werd verklaard. Voor deze oprichting was het noodzakelijk dat er een voorzitter, penningmeester en een secretaris was, die tot taak hadden een vereniging op te richten. Het 3-koppige bestuur bestond uit, voorzitter Tjeerd Boonstra, penningmeester Hendrik Wardenburg en secretaris Harm Bakker. In de ledenvergadering van 28 juli 2016 zijn de statuten vastgesteld en is er een nieuw bestuur gekozen. Dit bestuur bestond toen uit:

Voorzitter: Harm Bakker

Penningmeester: Berry Oosting

Secretaris: Dirk Jan Gossen

Wedstrijdsecretaris: Frank Brookman

Algemeen bestuurslid: Jan Wolters

Algemeen bestuurslid: Jan Wolters (van Harm en Willie)

Algemeen bestuurslid: Jan Bakker

Algemeen bestuurslid: Koop Hindriks

Algemeen bestuurslid: Hendrik Wardenburg.

Vanaf het seizoen 2017-2018 zijn Dirk Jan Gossen en Jan Wolters (van Harm en Willie) terug getreden als bestuurslid en is Koop Hindriks secretaris geworden.

Het eerste elftal Van WKE ’16 kwam met ingang van seizoen 2016/2017 uit in de 5e klasse E en heeft in dat seizoen in die klasse het kampioenschap behaald en is gepromoveerd naar de 4e klasse.  Het heeft 4 seniorenteams (zondag), 1 zaterdagteam en 8 jeugdteams WKE ’16 speelt haar wedstrijden op Sportpark Grote Geert. Het sportpark is genoemd naar de medeoprichter en eerste voorzitter van het oude WKE.

De eerste trainer van WKE was Pascal Mulder. Halverwege het seizoen 2016-2017 is hij gestopt en is voor een half jaar opgevolgd door Henk Hogenbirk, die met ingang van het seizoen 2017-2018 heeft plaats gemaakt voor Berend Oosting.